5&7 Mei

 

 Donderdag 5 mei 2022  is het Bevrijdingsdag. Dat is natuurlijk met zoveel mogelijk vlaggen in de stad! In Nederland vieren we altijd op 5 mei dat de Duitse vijand in 1945 is verslagen. Op deze dag komt in Enkhuizen de Bevrijdingsvuurestafette uit Wageningen weer binnen, aankomst Koepoort 13.15, deze zal rond 13.20 bij ons voor de Westerkerk zijn en er zal dan een toespraak door St. 4&5 mei – Anti-discriminatie Comité gegeven worden. https://www.4en5meienkhuizen.nl/activiteiten2022.html 

Programma in de Westerkerk.; Familie & Verenigingen dag 10.00-16.00 -Ruil, hobby en snuffelmarkt (vanaf 7.00 open voor inbrengen)

De inschrijvingen voor een plekje sluiten 1 mei !

Wilt u een plekje huren? *Kleedjes markt voor de jeugd; 150x200cm=10€ (incl.2€ borg) voor de leden- korting 5€

*biertafel set 175cm(+2 banken)= 20€ (incl.5€ borg). voor de leden- korting 5€

Maak dan het bedrag voor 20 april over op NL04 ABNA 0826 4822 95, t.n.v. Oranjevereniging Juliana. *Vermeld aantal kleedje/tafel/biertafel set (+lidnr. voor de leden- korting 5€) Na betaling controle volgt de plek toewijzing en op volgorde van  binnenkomst van betaling; vol=vol. De borg wordt na afloop terugbetaald als de plek schoon en leeg is (geen container aanwezig). LET OP ! Stuur na uw betaling een mail naar ons met uw bestelling, adres en telefoonnummer. De inschrijvingen sluiten 1 mei !

U kunt zich dus opgeven als nieuw lid voor kortingen en u steun de vereniging zo ook ; oranjeverenigingenkhuizen@gmail.com    

*Diverse verenigingen promoten of demonstreren hier hun activiteiten in Hobby, Sport & Spel. U  kunt ons nog mailen als u zich wilt presenteren. Ook wij presenteren ons en zoeken extra hulp, mede alvast voor ons 100-jarig bestaan, waar vanaf volgend jaar naar toegewerkt wordt.             

* Rad van Fortuin met tegoedbonnen voor taarten. Lootjes opbrengst voor Enkhuizer vluchtelingen organisaties.   

*15.00 Officiële verloting prijzen; lotnummer is lidnummer (neem de ledenbrief dus mee !)

Sjaak Wester zal deze dag garant staan voor de bijzondere muzikale omlijsting, een geheel eigen en brede repertoirekeuze en een gezellige ongedwongen sfeer!

15.30-18.00 Voor de Westerkerk;     de Miss Jones  Bigband 

speelt vanuit een breed repertoire (>500 titels) steeds in op de wensen van haar publiek. Op het repertoire staat “voor elk wat wils”. Natuurlijk speelt Miss Jones de klassieke gevoelige ballades en uptempo nummers van onze Jazz grootheden, maar vooral ook de hedendaagse populaire dans-, swing- en sfeermuziek – instrumentaal of met zang (vrouw, man of duet). Een goed poparrangement uit de top 2000 gaan ze zeker niet uit de weg. www.missjones.nl

Extra dit jaar de Serenade aan de Vrijheid- Zaterdagavond 7 Mei

 Start; Oude Gouwsboom- 19.30. Met medewerking van The Arthur Troop Pipes and Drums, imposante wandeltocht voor jong & oud over de Vest tot de Koepoort en terug via de Nanne Grootstraat  achter de muziek aan. De Vesting is centraal gelegen tussen de oude en de nieuwe stad, gebouwd rond 1590,  waar onze voorouders hun vrijheid verdedigden, die vrijheid ze in 1572- 450 jaar geleden veroverden. We staan stil bij het feit dat niet alle volkeren dat hebben….

Arthur Troop Pipes and Drums

“The Arthur Troop Pipes And Drums” (ATPD) is dé doedelzakband uit Alkmaar. De naam Arthur Troop is afgeleid van de heer Arthur Troop, oprichter van de “IPA”, en dat staat voor “International Police Association”. Zij zijn heel trots dat ze, als enige pipe band van de wereld, de IPA tartan te mogen dragen. Met toestemming van de IPA. De tartan, wat staat voor ruitpatroon van hun kilt, is eigendom van de IPA section U.K. Region nr 1 Scotland. 

 

Geef een reactie